NameSilo Staff

8 dolog, amit tudnod kell a regisztráció átadásáról

Képzeld el a következő helyzetet: Egy megbízhatónak tűnő vállalat tulajdonában lévő szerveren létrehoztál egy funkcionális, vonzó weboldalt. Azután néhány hét, hónap vagy év múlva a szolgáltatások romlani kezdenek. Lehet, hogy lassú betöltési időkről, magas árakról, hackelésekről, ingadozó rendelkezésre állásról vagy megbízhatatlan ügyfélszolgálatról van szó. Emiatt fontolgatod, hogy átváltasz egy új webtárhely-szolgáltatóra. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, amit tudnod kell a regisztráció átadásáról.

Lássuk hát!

Mi a regisztráció átadása?

A domain átadás a domain név meghatározott regisztrátornak történő megváltoztatására utal. Az átadás befejezése után az új regisztrátor fogja kezelni a regisztráns és a domainre vonatkozó összes releváns információt.

Az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) szerint a regisztráció átadásához a jelenlegi regisztrátornál legalább 60 napot kell eltölteni.

Mit kell tudni a regisztráció átadásáról?

A regisztráció átadása fontos döntés, amely befolyásolhatja a weboldal működését. Ennek következtében lényeges, hogy a weboldal tulajdonosa megértse a folyamat részleteit, mielőtt ezt a lépést megtenné. Íme egy áttekintés arról, amit a weboldal tulajdonosoknak tudniuk kell a regisztráció átadásáról:

1. Az okok, amiért a weboldal tulajdonosok regisztráció átadást végeznek

Képzeld magad egy új vállalkozó vagy egy még tanuló vállalkozó helyzetébe. Egy idő után szükségük lesz a domainjük átadására egy új regisztrátorhoz. De miért? Íme néhány ok erre:

  • Költséghatékonyság: Magas díjak fizetése sosem jó dolog, és még rosszabb, ha egy rossz szolgáltatásokat nyújtó vállalatnak fizetjük. A regisztrátorok nem egyformák, és az áraik sem. A weboldal tulajdonosa váltani szeretne egy olyan regisztrátorra, aki minőségi szolgáltatásokat kínál elfogadható áron.
  • Security: Biztonság: A weboldal egyik alapvető eleme a biztonság. A nem biztonságos weboldalak domainnév feltöréseket eredményezhetnek. Ennek következtében érdemes lehet átállni egy olyan regisztrátorra, amely releváns biztonsági funkciókat kínál, mint például a domainnév zárolása.
  • Több szolgáltatás a csomagban: A széleskörű funkciókat kínáló regisztrátorok vonzóbbak. Ennek megfelelően a weboldal tulajdonosok át szeretnék vinni a domainjeiket ilyen regisztrátorokhoz.
  • Ügyfélszolgálat: Ha weboldalad növekszik, szükséged lesz támogatásra számos területen, beleértve a domain tárhelyet is, hogy hatékonyan működjön. Emiatt olyan regisztrátorra van szükséged, aki segít ezen növekedési folyamat során.
  • Szakértelem mind a domainkezelésben, mind a kisvállalkozások támogatásában: Weboldal tulajdonosként érdemes lehet átadni a domainedet egy olyan regisztrátorhoz, aki mind üzleti, mind domainkezelési támogatást nyújt.

2. Hogyan lehet átvinni egy domainnevet

Ha úgy dönt, hogy át szeretné vinni a domainnevét két ICANN akkreditált regisztrátor között, akkor kapcsolatba kell lépnie a regisztrátorral, akinek át szeretné adni a domainnevet, hogy aktiválja a folyamatot.

Vegye figyelembe, hogy vannak olyan események, amelyek megakadályozhatják a domainnév átadását. Például, ha a webhelyet egy 60 napos regisztrátorváltási zár érinti, az átadás nem történik meg.

Ha nincs akadálya az átvitelnek, a regisztrátor ellenőrzi a domainnév átadási szándékát az engedélyezési nyomtatvány – a regisztrátor átadásának kezdeti engedélyezése révén. Ha nem küldi vissza ezt a regisztrátornak, az átadás nem lesz feldolgozva. A jelenlegi regisztrátorodnak is meg kell erősítenie a regisztrátor átadási kérelmének megerősítésére szolgáló űrlappal az átadási szándékot.

3. Mennyi ideig tart egy átadás?

Általában a domain átviteli folyamat 5-7 napig tart. Ennek ellenére hosszabb időt vehet igénybe, ha azonosítóját nem lehet ellenőrizni, vagy az információi elavultak.

4. Vannak átadási díjak?

Nem. Nincsenek külön díjak a domain átadásával kapcsolatban. Csak a legtöbb domain kiterjesztés szokásos díját kell fizetnie. Ez magában foglalja a domain megújítását is.

Néhány regisztrátor még az átadási és megújítási költségeket is egybe köti. Ingyenesen is regisztrálhat domainnevet.

5. Mit tehetek, ha nem tudom, ki a DNS regisztrátorom?

Ha nem tudja, ki a regisztrátora, akkor keresheti az ICANN keresőeszközzel. A domainnevet a „REGISTRAR INFORMATION” (Regisztrátori információ) cím alatt találja meg.

6. Hogyan kaphatok engedélyezési kódot? Hol találhatom meg?

Az engedélyezési kód egy olyan kód, amelyet egy regisztrátor hoz létre a domainnév tulajdonosának azonosítására és az engedély nélküli átadások megakadályozására. Az engedélyezési kód szükséges ahhoz, hogy a domainnév tulajdonosa átvihesse a domainnevet egyik ICANN regisztrált regisztrátortól a másikhoz.

A regisztrátorod lehetővé teheti számodra, hogy engedélyezési kódodat online felületen keresztül generáld és kezeld. Alternatív megoldásként közvetlenül kapcsolatba kell lépned velük a kód megszerzéséhez. Előírás, hogy a regisztrátornak 5 naptári napon belül meg kell adnia az engedélyezési kódot.

7. Miért utasítja el a regisztrátorom a domain átvitelre vonatkozó kérelmem? Mit tegyek?

A regisztrátor a következő esetekben utasíthatja el az átviteli kérelmet:

  • Vita (ésszerű) az átvitelre kérelmet benyújtó személy személyazonosságát illetően: Kerülje el ezt a problémát azzal, hogy naprakész információkat biztosít, és küldjön minden olyan dokumentumot, amely igazolja személyazonosságát.
  • Csalárd tevékenységek bizonyítéka: Kerülje el az olyan tevékenységeket, amelyek megakadályozhatják a nyilvántartási átvitelt.
  • Kifejezett írásbeli tiltakozás a domainnév tulajdonosától: Ha Ön nem a domain tulajdonosa, vegye fel a kapcsolatot a tulajdonossal, hogy megoldja a problémát.
  • A domainnév zárolt állapotban van: Ügyeljen arra, hogy a beállítást feloldott állapotra változtassa.
  • A 60 napos kezdeti regisztrációs idő még nem telt el: Várjon 60 napot az átvitelhez.
  • A domainnév még mindig 60 napon belül van az előző átvitel után: Várjon 60 napot az átvitelhez.
  • Fizetési tartozás miatt zárolták a domainnevet egy korábbi regisztrációs időszakra vonatkozóan: Ügyeljen arra, hogy rendezze az esedékes kifizetéseket.

8. Átvihetem a domainemet akkor is, ha lejárt?

Ha a domainneve nemrég lejárt, továbbra is átviheti azt egy másik regisztrátorhoz. Azonban először meg kell újítania a domainnevet jelenlegi regisztrátoránál, mielőtt megkezdené az átvitelt. Ügyeljen arra, hogy a domainnevet ne törölje jelenlegi regisztrátora és még a 60 napos visszaváltási kegyelmi időszakon belül legyen.

Szeretné domainnevét egy megbízható regisztrátorhoz átvinni? A NameSilo az Ön számára megfelelő regisztrátor. Széles körű megoldásokat kínálunk, többek között tárhelyet, domain regisztrációt, API-t és viszonteladói programokat. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy többet megtudjon szolgáltatásainkról.

About the Author:

NameSilo Staff

by NameSilo Staff's.

Submit a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük