Gabor Barta

Kā kļūt par domēna pārdevēju?

Kad konkrēta nozare uzplaukst, parādās vairāki biznesa veidi. Ar Pasaules tīkla paplašināšanos un nepārtraukti pieaugošo tīmekļa vietņu skaitu ir radušies desmitiem atšķirīgu tiešsaistes uzņēmumu, kas ir izveidoti no viena dzīvojamā istabas komforta.

Tā kā domēna vārdi ir kļuvuši par pieprasītu preci, domēna vārda reģistrācijas nozare ir radījusi jaunas biznesa iespējas gudriem uzņēmējiem. Viens tāds veids, kas neizraisa daudz uzmanības, ir domēnu pārdošana.

Šis biznesa modelis piedāvā fantastisku iespēju individuāliem cilvēkiem un organizācijām gūt peļņu, pārdodot iepriekš reģistrētus domēna vārdus. Domēnu pārdošana būtībā ir domēnu iegāde no domēnu reģistratoriem klientu vārdā, kuri vēlas izveidot jaunas tīmekļa vietnes, bet saskaras ar grūtībām iegūstot domēnu vēlamajā virzienā.

Ja esat apsvēris iespēju sākt savu domēnu pārdošanas biznesu, šis bloga ieraksts ir domāts jums. Jūs varat aplūkot, kas ir domēnu pārdošana, kas nepieciešams, lai vadītu pārdevēja biznesu, kā arī kā sākt savu biznesu.

Kas ir domēna reģistrācijas pārdevējs?

Pirmkārt, pārdevējs ir persona vai uzņēmums, kas iegādājas preces vai pakalpojumus, lai tos pārdotu citiem peļņas nolūkos. Domēna vārdu pārdevējiem nevajadzētu jaukt ar spekulantiem, kuri reģistrē domēnus, izstrādā un uzņem tīmekļa vietnes un pēc tam tās pārdod, lai gūtu ekonomisku peļņu.

Domēna vārdu pārdevēji, jeb domēna reģistrācijas pārdevēji, ir domēna reģistratoru pārstāvji vai aģenti. Viņi pērk domēna vārdus no domēna reģistratoriem saviem klientiem, kuri vēlas izveidot tīmekļa vietni, bet atrod grūtības iegūt vēlamo domēna vārdu.

Parasti šādi klienti pievēršas domēna reģistrācijas pārdevējiem, kuri meklē dažādus alternatīvus domēna vārdus un iegādājas klientiem izvēlēto domēnu. Parasti domēnu pārdevēji saņem komisijas maksu no domēna reģistratora, uzņemoties daļu no domēna reģistrācijas izmaksām, pārdodot domēna vārdu, vai iesaistot domēna vārdus kopā ar pakalpojumiem un produktiem, ko viņi piedāvā saviem klientiem.

Domēna vārda pārdošanas biznesa izcelšanās

Domēna reģistratora izveide prasa nopietnu ieguldījumu infrastruktūrā, un sākotnējās izmaksas var ilgt laiku. Un pašreizējā ultra-konkurētspējīgajā un pārpildītajā tirgū, jauna domēna reģistrācijas kompānijas izveide var būt riskants solis, jo ir mazi peļņas procenti un nepieciešami lieli apjomi, lai uzņēmums būtu dzīvotspējīgs.

Tomēr kļūšana par domēna vārda pārdevēju prasa ievērojami mazāku ieguldījumu. Domēna vārda pārdošanas biznesa uzsākšana ir salīdzinoši viegla. Kļūšana par domēna vārda pārdevēju ir zemizmaksas veids, kā ienākt domēna vārda tirgū. Šis ir galvenais iemesls, kāpēc domēna vārda pārdošana ir kļuvusi par plaši izplatītu biznesa paplašināšanu vai dažādošanu daudzām digitālo mārketinga aģentūrām, tīmekļa dizaineriem, tīmekļa hostingu uzņēmumiem, brīvprātīgajiem darbiniekiem utt.

Kā kļūt par domēna pārdevēju?

Ir divi veidi, kā kļūt par domēna vārda pārdevēju. Pirmais ir pieiet Starptautiskajai organizācijai nosaukumu un numuru piešķiršanai internetā, starptautiskajai bezpeļņas organizācijai, kas regulē domēna vārda nozari. ICANN piedāvā dažādus acreditācijas procesus, lai kļūtu par domēna vārdu pārdevēju. Kā daļu no acreditācijas procesa, jūs jāievēro noteiktu standartu un regulējumu kopums, lai saglabātu acreditāciju.

Otrs veids, kā kļūt par domēna pārdevēju, ir pieslēgties domēna vārdu pārdevēja programmai. Daudzi no lielākajiem domēna vārdu reģistratoriem pasaulē, tostarp GoDaddy, Namecheap un Bluehost, piedāvā pārdevēju programmas. Šīs programmas ļauj indivīdiem un organizācijām reģistrēt domēna vārdus par zemāku cenu un pēc tam pārdot šos domēna vārdus peļņas nolūkos.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-4

Photo by Bonnie Kittle from Unsplash

Šādu programmu lielākā daļa prasa pārdevējiem ievērot noteiktus standartus, tostarp garantējot, ka klienti var viegli piekļūt un mainīt savus domēna vārdu iestatījumus. Pārdevējiem arī jāveic periodiskas pārbaudes, lai pārliecinātos, ka viņi ievēro visus noteikumus un regulas.

Domēna vārdu pārdošana ir diezgan peļņas bizness, ja jums ir laba klientu bāze un jūs zināt, kā tirgot domēna vārdus. Lai arī konkurence ir liela, tirgus ir milzīgs un nepārtraukti paplašinās. Jūs varat veikt labu peļņu, pārdodot domēna vārdus, ja jums ir laba mārketinga stratēģija un jūs esat gatavi veikt nepieciešamo darbu.

Kā kļūt par domēna reselleri?

Lai kļūtu par domēna reselleri, ir divi veidi. Pirmais ir vērsties pie Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, starptautiskās bezpeļņas organizācijas, kas regulē domēna vārdu industriju. ICANN piedāvā vadlīnijas un noteikumus akreditētām aģentūrām un prasa, lai jums būtu noteikts līmeņa aktīvi. Kad kļūstat par akreditētu nodrošinātāju, jūs iegūsit zemākas izmaksas par domēna vārdu reģistrāciju.

Alternatīvi, jūs varat izmantot ICANN akreditētu domēna reģistratoru, kas piedāvā domēna vārdu pārdošanas paketes. Lai kļūtu par pārdevēju, jums būs jāizveido un jāreģistrē konts ar tīmekļa resursdatora uzņēmumu, lai jūs varētu resursdatoros domēna vārdus, ko pārdodat.

Tāpat kā visos citos nopietnos uzņēmumos, domēna vārdu pārdošana prasa augstas klases biznesa praksi, mārketingu un smagu darbu. Domēna vārdu reģistrēšana un pārdošana prasa domēna vārdu pirkšanu. Tā kā tirgus jau ir pārpludis un katru dienu tirgū ienāk jauni domēna reselleri, domēna vārdu pārdošana nav bizness visiem.

Lai kļūtu par veiksmīgu, jums ir jāspēj labi tirgot savus pakalpojumus un piesaistīt lielu klientu skaitu, lai bizness būtu peļņas nesīgs. Ja jums ir viss, kas nepieciešams, un vēlaties pārbaudīt ūdeņus, droši reģistrējieties par pārdevēja kontu pie NameSilo un iekarojiet domēna pārdošanas industriju.

Domēnu pārdošanas priekšrocības

Domēnu pārdošana ir ļoti līdzīga nekustamajam īpašumam. Ja jums ir pareizais domēns un pareizā vārdu kombinācija, tad domēns piedāvā daudz potenciāla, tāpat kā nekustamā īpašuma atrašanās vieta. Ja esat mazliet radošs un gatavs ātri mācīties, jūs noteikti izbaudīsiet priekšrocības, kas nāk ar profesionālu domēnu pārdošanu. Šīs priekšrocības ietver:

  • Domēnu pārdošana neprasa pārāk daudz pūļu. Pārdevēja konta izveide ir vienkārša un tiek nodrošināti rīki, piemēram, 24/7 atbalsts un automatizēta norēķinu sistēma.
  • Tas noteikti neprasa daudz tehniskās zināšanas. Tehnoloģijām orientētam biznesam domēna pārdošanas slieksnis ir diezgan zems.
  • Atbalsts ir iekļauts. NameSilo pārdevēja programma piedāvā pasaules klases atbalsta komandu, kas ir pieejama visās stundās, 365 dienas gadā.
  • Domēna pārdošana var būt vienkāršs papildu pakalpojums. Ja jums jau ir digitālais bizness, SEO vai dizaina aģentūra, jūs viegli varat pievienot domēna pārdošanu kā papildu pakalpojumu, palīdzot jums pievienot atkārtotu ieņēmumu straumi jūsu esošajam biznesam.

Pārliecinieties, ka rādāt īpašus piedāvājumus un akcijas

Tāpat kā jūs vienmēr esat piesardzīgs, iepērkoties tiešsaistē, lielākā daļa klientu ir gatavi izmantot katru iespēju ietaupīt naudu. Lai piesaistītu vairāk klientu, pārliecinieties, ka piedāvājat akcijas, piemēram, pirmā mēneša domēna reģistrāciju par samazinātu cenu.

Tāpat jūs varat piedāvāt atlaides ilgtermiņa plāniem, piemēram, trīs gadiem vai vairāk, lai piesaistītu klientus, kas vēlas iegādāties domēnu vairāku gadu garumā. Atceries, ka šāda veida piedāvājumi var palīdzēt jums piesaistīt vairāk klientu, un jūs varat tos izmantot, lai atgūtu sākotnējās izmaksas.

Vienmēr domājiet par klientu apmierinātību

Jūsu klienti veiks darījumus un vēlēsies turpināt sadarbību tikai tad, ja jūs viņus uzturēsiet apmierinātus. Tāpēc klientu apmierinātībai ir būtiska nozīme, lai jūs varētu paplašināt savu domēnu pārdošanas biznesu. Pārliecinieties, ka piedāvājiet savu klientiem pirmās klases pakalpojumus attiecībā uz plāniem, piedāvājumiem un kopējo klientu atbalstu.

Ne tikai tas, bet jūs varat arī lūgt savam klientam sniegt atsauksmes, lai identificētu dažādus jūsu biznesa aspektus, kuros jūs varat uzlaboties. Atsauksmes ir zelta vērts, jo tās palīdz jums piesaistīt jaunus klientus un uzturēt lieliskas attiecības ar esošajiem.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-5

Kāpēc NameSilo?

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-6

NameSilo domēnu pārdevēja programma ir vienotā vieta domēnu, resursdatoru un citu pakalpojumu pārdošanai. Mēs piedāvājam domēna vārdus par iespējami zemākām cenām ar iespēju baltās etiķetes visiem NameSilo pakalpojumiem un zīmolu kā savu! Kļūstiet par peļņu nesošu domēnu pārdevēju ar mums – tas ir viegli, izdevīgi, un pievienošanās ir pilnīgi bez maksas. Šeit ir, kā NameSilo var palīdzēt jūsu pārdevēja biznesam augt:

  • NameSilo domēnu pārdevēja programma ir 100% bez maksas. Vai vajadzētu mums vēl kaut ko teikt? Izveidojiet kontu mūsu vietnē un apmeklējiet Pārdevēja pārvaldīšanas lapu, lai pabeigtu iestatīšanu.
  • Mēs piedāvājam apjoma atlaides. Visas cenu likmes ir balstītas uz iegādes apjomu, izmantojot mūsu Atlaides programmu. Tas nozīmē, ka jo vairāk jūsu bizness aug, jo vairāk naudas jūs ietaupāt un jo lielāka ir jūsu peļņas marža!
  • API integrācija un trešo personu pakalpojumu integrācija. Mēs piedāvājam mūsu domēnus tieši caur jūsu iecienīto platformu. Mēs piedāvājam API, lai apstrādātu nepieciešamās reģistrācijas un pārvaldības funkcijas. Turklāt mums ir pieejami dažādi moduļi daudzām populārākajām pārdevēju platformām.
  • Mēs nodrošinām piekļuvi vairāk nekā 300 TLD. Mūsu plašā TLD izvēle nodrošinās, ka jūsu klienti pie jums atrod perfektu piemērojumu. Vai nu viņi meklē kaut ko stabili ierasto, piemēram, .com vai .net, vai vēlas reklamēt unikālu identitāti ar TLD, piemēram, .vegas vai .best, jūs spēsit nodrošināt viņiem tieši to, kas viņiem ir nepieciešams.
  • Lieliska klientu pārvaldība. Jūs varat pārvaldīt savus klientu kontus caur mūsu API un trešo personu pakalpojumu integrācijām. Mēs piedāvājam vairākas iespējas mūsu pakalpojumu privātai marķēšanai.
  • 24/7 atbalsts. Mūsu pirmās klases atbalsta komanda ir pieejama visās stundās, 365 dienas gadā.

Gala domas par domēnu pārdošanu

Nevelciet laiku garumā un sāciet savu domēnu pārdošanas piedzīvojumu. Kā biznesam, domēnu pārdošana nav grūti sākt, un visu, kas jums jādara, ir atrast uzticamu un atpazīstamu domēna reģistratoru. NameSilo piedāvā zemākās cenas domēnu vārdiem, bezmaksas API, papildinājumus un apjoma atlaides. Kā NameSilo domēnu pārdevējam, jums ir daudz iespēju gūt lielāku peļņu.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-7

About the Author:

Gabor Barta

by Gabor Barta's.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *