Gabor Barta

Brendaizvēle pret aprakstošo domēna nosaukumu: kas ir labāks jūsu biznesam?

Pareizs domēna nosaukums var paātrināt jūsu biznesa attīstību tirgū. Tas jāizvēlas tā, lai tas būtu viegli atpazīstams meklētājiem un pietiekami atmiņā paliekošs klientiem, lai viņi atrastu jūs, kad pienāks laiks veikt pirkumu.

Jūsu domēna nosaukums veido jūsu vērtības ziņu un veicina jūsu tiešsaistes klātbūtni.

Tāpēc spēcīga domēna nosaukuma izvēle var prasīt laiku.

Pastāv divas pamata stratēģijas domēna nosaukuma izvēlē savai vietnei:

Brendaizvēles domēna nosaukumi Aprakstošie domēna nosaukumi Pareiza domēna izvēle var palīdzēt jūsu nosaukumam nonākt mērķauditorijas priekšā ar vismazāk pūlēm. Tāpēc, izprotot šīs stratēģijas, var ietaupīt laiku, sākot vai veicinot biznesa vietnes izveidi.

Brendaizvēles domēna nosaukumi Brendaizvēles domēna nosaukums tiek izvēlēts tā dēļ, ka tas ir pievilcīgs un iztēles bagāts. Tā parasti nesatur nekādus aprakstošus atslēgvārdus vai nozīmi un nesniedz meklētājiem informāciju par uzņēmuma raksturu.

Piemēri par brendaizvēles domēna nosaukumiem ir uzņēmumu nosaukumi, piemēram:

Apple John Deere IKEA Apple, datoru uzņēmums, nerunā par āboliem, taču tā nosaukums ir atpazīstams visā pasaulē. Tas nosaukums ir kļuvis sinonīms augstas kvalitātes, skaisti projektētiem ierīcēm. Šādu klātbūtni attīstīt prasīja laiku, taču ir neliela varbūtība, ka kaut kur pasaulē šis produkts nav pazīstams.

Aprakstošie domēna nosaukumi Aprakstošais domēna nosaukums tiek izvēlēts, ņemot vērā tā atslēgvārdu. Šāds nosaukums skaidro to, ko jūsu uzņēmums dara vai piedāvā. Tas atvieglo meklētājiem, kuri jau zina, ko viņi vēlas, jūs identificēt un atrast jūsu piedāvājumu. Meklētāju izpratne par meklēšanas terminu var arī paaugstināt jūsu lapas rangs.

Meklēšanas sistēmu optimizācijas (SEO) algoritmi arī “rūpējas” par citiem faktoriem, piemēram, jūsu saturu un tā atbilstību un kvalitāti. SEO ir daudzu daļu summa, bet stipru un viegli atpazīstamu atslēgvārdu iekļaušana domēna nosaukumā var palīdzēt jūsu atrodamībai.

Piemēri par aprakstošajiem domēna nosaukumiem ir uzņēmumu nosaukumi, piemēram:

Pasta lodziņi Investopēdija Great Clips Katrs no šiem nosaukumiem intuitīvi skaidro, ko šie uzņēmumi piedāvā. Tie ir skaidri un taupoši laikus tiem cilvēkiem, kuri vēlas sūtīt un saņemt pastu, investēt vai nogriezt matus.

Brendaizvēle pret aprakstošo domēna nosaukumu Kopsavilkumā, uzņēmums, kas vēlas koncentrēties uz brenda veidošanu, nosaukuma atpazīstamības un produkta izciluma priekšrocībām, iespējams, vēlēsies izvēlēties brendaizvēles domēna nosaukumu. Tas ir īpaši svarīgi, ja uzņēmumam vēlas radīt emocionālu saikni kā daļu no savas brenda stāstīšanas.

Savukārt uzņēmums, kas vēlas piesaistīt interneta prasmīgus klientus, var izvēlēties aprakstošo domēna nosaukumu, jo tas palīdzēs piesaistīt jaunus interesentus, izmantojot ļoti relevantu atslēgvārdu vai atslēgvārdu frāzi.

Kā uzņēmums zina, kura stratēģija ir labāka?

Šeit ir daži papildu detalizējumi, kas var palīdzēt jums veikt šo izvēli.

Kāpēc izvēlēties brendaizvēles domēna nosaukumu? Ir daudzas iemesla, kāpēc brendaizvēles domēna nosaukums ir laba izvēle. Viena no iemesliem varētu būt tas, ka uzņēmumam, organizācijai vai personai jau ir kāda atpazīstamība. Pastāv esošs impulss, kas varētu zust, ja vietnes īpašnieks izvēlas citu, mazāk atpazīstamu nosaukumu.

brandable domain

Lai to ilustrētu, CBS Sports bija labi pazīstama sporta ziņu izdevēja jau ilgi pirms interneta vai tīmekļa tehnoloģijas attīstījās. Būtu bijis kontraproduktīvi izvēlēties citu, mazāk atpazīstamu nosaukumu šai tīklā.

Brendings ir spēcīga stratēģija Var noderēt domāt par brendaizvēles domēna nosaukumu kā par ko, kas ir daļa no lielākas biznesa stratēģijas, kas ļauj klientiem atšķirt vietnes īpašnieku no citiem nozares uzņēmumiem.

Brenda apzināšanās, atmiņā paliekošums un nozares atzīšana darbojas kopā, lai veidotu tiešsaistes klātbūtni.

Ja uzņēmums ir jauns, var prasīties nedaudz ilgāks laiks, lai izveidotu to pašu impulsu kā aprakstošam nosaukumam, bet sociālo mediju kampaņas un citas reklāmas var paātrināt šo izaugsmes procesu.

Kad brendaizvēles nosaukums ir izveidots, tas var radīt spēcīgu emocionālu saikni ar klientiem. Un šī sasaiste ir svarīga, jo dati liecina, ka vairāk nekā puse patērētāju pamato savas iepirkšanās lēmumus uz uztvertajām kopīgajām vērtībām ar uzņēmumu.

Zināms brends, kas ir ieguvis popularitāti pēdējos gados, ir Airbnb. Nosaukums “Airbnb” ir izdomāts, bet nav grūti izveidot nozīmīgu asociāciju.

Nosaukums “Airbnb” ir līdzīgs “bed-and-breakfast” (gultas vieta ar brokastīm). Gultas vietas ar brokastīm parasti ir skaistas, privātas mājas, kas atspoguļo Airbnb saimnieku piedāvāto vērtību. “Air” norāda uz gaisa ceļošanu. Tas ir īss un konkrēts. Airbnb ir ambīcijas augt atpūtas viesmīlības nozarē, piedāvājot iespēju cilvēkiem uzņemt ceļotājus savās mājās. Izdomājot brendaizvēles nosaukumu, piemēram, www.airbnb.com, gan uzņēmums, gan klienti (Airbnb saimnieki) gūst labumu.

Kāpēc izvēlēties aprakstošu domēna nosaukumu?

Aprakstoša domēna nosaukuma stratēģija ir nedaudz tiešāka nekā brendaizvēles versija. Tā vietā, lai izveidotu brendu, šāda veida domēna nosaukums izvēlas atslēgvārdu vai atslēgvārdu frāzi, kas skaidri identificē uzņēmuma vai organizācijas piedāvātos produktus vai pakalpojumus.

Izvēloties aprakstošu nosaukumu, meklējiet kaut ko specifisku. Piemēram, ja uzņēmums pārdod tikai kalnu velosipēdus, ir saprātīgāk izvēlēties nosaukumu mountainbikes.com nevis vispārēju nosaukumu bikes.com.

Šādi nosaukumi var būt nedaudz sarežģītāk atrast, jo katrā tirgus nišā ir ierobežots vārdu kombināciju skaits. Brendēti domēni labāk pieejami, jo bieži zīmolu nosaukumi ir izdomāti vārdi.

Aprakstošie nosaukumi ir pašsaprotami. Tas nozīmē, ka apmeklētāji nonāks jūsu vietnē ar izpratni par jūsu produktiem vai pakalpojumiem un būs gatavi apmeklēt vairākas lapas.

SEO un atslēgvārdu reitinga stratēģija Aprakstoša nosaukuma izvēlei ir labi pamatojumi. Dažiem uzņēmumiem zīmola nosaukums var nebūt skaidrs, un auditorijai var būt nepieciešama tūlītēja palīdzība, lai saprastu, kas uzņēmums dara.

Aprakstošs domēna nosaukums var palīdzēt meklētājiem ātrāk identificēt produktus vai pakalpojumus. Turklāt, tā kā lielākā daļa aprakstošo domēnu nosaukumu izmanto atslēgvārdus URL, iespējams, lietotājiem būs vieglāk atrast jūsu uzņēmumu, izmantojot meklēšanas dzinēju, piemēram, Google.

SEO var spēlēt nozīmīgu lomu noteikt, kādā secībā domēns parādās meklēšanas dzinēju rezultātos. 2021. gadā un turpmāk atslēgvārdu klāsts URL iegūšanā ir mazāk nozīmīgs. Tomēr atslēgvārds joprojām tiek uzskatīts par vērtību meklēšanas rangu noteikšanā kopumā, kopā ar citiem atslēgvārdiem vietnē.

Visbeidzot, lietotājiem var būt vieglāk izrunāt, pareizi rakstīt vai pat atcerēties aprakstošus domēna nosaukumus, kas ir labi biznesam.

Kuru veida domēnu izvēlaties?

descriptive copy

 

 

 

 

 

Kad ir skaidrs katras veida domēna nosaukuma vērtība, ir pienācis laiks izvēlēties. Šeit ir ātrs kopsavilkums:

Brendaizvēles domēna nosaukuma plusi: Tas ir unikāls un atšķiras no konkurences. To ir vieglāk reģistrēt preču zīmolu aizsardzībai. Tas izraisa emocionālu reakciju. Tas veido sajūtu par kopību ar klientiem. Tam ir labāka pieejamība. Brendaizvēles domēna nosaukuma mīnusi: SEO ziņā tas nav ideāls, jo tam nav atslēgvārdu. Tas nav tik viegli atcerēties bez reklāmas un mārketinga ieguldījumiem. Aprakstošie domēna nosaukumi: Tie ir skaidri, vienkārši un novērš pārpratumus. To var vieglāk atcerēties. Tiems nav jāiegulda tik daudz reklāmās kā brendaizvēles nosaukumiem. Tomēr aprakstošie nosaukumi: Nesniedz tik spēcīgu emocionālo ietekmi kā brendaizvēles nosaukumi. Nesveicina tādu pašu kopību kā brendaizvēles nosaukumi. Bieži izmanto vispārinātus terminus, ja nav izmantojams zīmola nosaukums. Tiems ir mazāka pieejamība. Brendaizvēles nosaukums ar radošumu un unikālumu var izcelt uzņēmumu un ieteikt turpmāku plānu jūsu biznesam un brenda apzināšanai digitālajā vidē. Bet aprakstošie nosaukumi koncentrējas uz skaidrību un nekavējoties vieglu meklēšanu.

Trīs pēdējie apsvērumi jūsu domēna nosaukuma stratēģijai Pirmkārt, domājiet kā klientam.

Ja klientam meklējot produktu vai pakalpojumu, kas viņu piesaistīs?

Domājiet par ilgtermiņu. Vai domēna nosaukums paliks aktuāls? Vai tas pārāk daudz atkarīgs no pašreizējām problēmām?

Beidzot, apsveriet, kas ir visnozīmīgākais jūsu biznesam. Vai vēlaties labāko SEO, atrodamību un meklēšanas rangs? Vai arī zīmola apzināšanās, kopības sajūta vai identitāte ir būtiska sastāvdaļa, kas saista jūs ar cilvēkiem, kurus apkalpojat?

Kad esat izvēlējies domēna nosaukuma veidu, kas vislabāk atbilst jūsu prasībām, nākamais solis ir atrast pieejamu domēna nosaukumu un to reģistrēt. Mēs vienmēr priecāsimies jums palīdzēt. Sazinieties ar mums šeit, ja nepieciešama palīdzība piemērotu domēna nosaukumu atrašanā!

About the Author:

Gabor Barta

by Gabor Barta's.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *