Gabor Barta

8 lietas, kas jums jāzina, veicot reģistra pārnesumu

Iedomājieties šādu situāciju: esat izveidojis funkcionalu un pievilcīgu mājaslapu uz servera, kuru pieder uzņēmumam, kuram kādreiz uzticējāties. Taču pēc dažām nedēļām, mēnešiem vai gadiem viņu pakalpojumu kvalitāte pasliktinās. Varbūt mājaslapa lēni ielādējas, cenām ir pārāk augstas, notiek hakeru uzbrukumi, serveris bieži sabrūk vai klientu atbalsts nav uzticams. Tāpēc apsverat iespēju pārvietoties uz labāku vietu. Lai to izdarītu, ir nepieciešams pārnest savu domēna nosaukumu uz jaunu tīmekļa resursu pakalpojumu sniedzēju. Šajā rakstā mēs aplūkosim to, ko jums ir jāzina, veicot reģistra pārnesumu.

Sāksim!

Kas ir reģistra pārnesums?

Domēna pārnesums ir proces, kura laikā mainās domēna nosaukuma norādītais reģistrators. Pēc pārnesuma veikšanas jaunais reģistrators uzturēs visu attiecīgo informāciju par domēna nosaukuma īpašnieku un pašu domēnu.

Saskaņā ar Starptautiskās korporācijas “Internet Assigned Names and Numbers” (ICANN) noteikumiem, lai kvalificētos reģistra pārnesumam, klientam ir jābūt pašreizējā reģistratora klientam vismaz 60 dienas.

Ko jums vajadzētu zināt, veicot reģistra pārnesumu

Reģistra pārnesums ir būtisks lēmums, kas var ietekmēt mājaslapas darbību. Tāpēc mājaslapas īpašniekam ir jāizprot šī procesa nianses, pirms pieņem šādu soli. Te ir pārskats par lietām, ko mājaslapas īpašniekiem vajadzētu zināt par reģistra pārnesumu:

Iemesli, kāpēc mājaslapas īpašnieki veic reģistra pārnesumus

  1. Iedomājieties sevi jauna uzņēmuma īpašnieka vai vēl mācoties iesaistītā uzņēmēja ādā. Kādā brīdī viņiem būs nepieciešams pšams pārnest savu domēnu uz jaunu reģistratoru. Bet kāpēc? Šeit ir daži iemesli šim lēmumam:

Izmaksu efektivitāte: Augstu maksu samaksāšana nav laba lieta, un vēl sliktāk, ja jāmaksā par sliktiem pakalpojumiem. Reģistratori nav vienādi, un arī to cenas atšķiras. Mājaslapas īpašnieks var vēlēties pārslēgties uz reģistratoru, kurš piedāvā kvalitatīvus pakalpojumus par pieņemamām cenām.

Drošība: Viens no mājaslapas galvenajiem elementiem ir drošība. Nedrošas mājaslapas var izraisīt domēna nosaukuma hakeru uzbrukumus. Tāpēc jūs, iespējams, vēlaties pāriet pie reģistratora, kas piedāvā attiecīgus drošības pasākumus, piemēram, domēna nosaukuma bloķēšanu.

Vairāk iekļauts paketē: Pievilcīgāki ir reģistratori, kuriem ir plašs funkciju klāsts. Tāpēc mājaslapas īpašnieki var vēlēties pārnest savus domēnus uz šādiem reģistratoriem.

Klientu apkalpošana: Ja jūsu mājaslapa aug, jums būs nepieciešama atbalsta palīdzība dažādās jomās, tostarp domēna resursdatorā, lai tā darbotos efektīvi. Tāpēc jums būs nepieciešams reģistrators, kurš varēs jūs atbalstīt šajā izaugsmes procesā.

Ekspertīze gan domēna pārvaldībā, gan mazo uzņēmumu atbalstā: Kā mājaslapas īpašniekam, jūs, iespējams, vēlaties pārnest savu domēnu uz reģistratoru, kurš sniedz gan uzņēmējdarbības, gan domēna pārvaldības atbalstu.

Kā pārnest domēna nosaukumu

  1. Ja esat nolēmis pārnest savu domēna nosaukumu starp diviem ICANN akreditētiem reģistratoriem, jums būs jāsazinās ar reģistratoru, kam vēlaties veikt pārnesumu, lai aktivizētu procesu.

Ņemiet vērā, ka ir notikumi, kas var novērst domēna nosaukuma pārnesumu. Piemēram, ja mājaslapa ir pakļauta 60 dienu reģistranta maiņas bloķēšanai, pārnesums nenotiks.

Ja nav nekādu šķēršļu pārnesumam, reģistrators apstiprinās jūsu nodomu pārnest domēna nosaukumu, sniedzot jums Pilnvarojuma veidlapu – Sākotnējo pilnvarojumu reģistratora pārnesumam. Ja to neatgriezīsiet reģistratoram, pārnesums netiks veikts. Arī jūsu pašreizējam reģistratoram būtu jāapstiprina jūsu nodoms veikt pārnesumu, izmantojot Reģistratora pārnesuma pieprasījuma apstiprināšanas veidlapu.

Cik ilgi ilgst pārnesums?

  1. Parasti domēna pārnesuma process aizņem no 5 līdz 7 dienām. Tomēr tas var aizņemt ilgāku laiku, ja nevar apstiprināt jūsu identitāti vai jūsu informācija nav aktuāla.

Vai ir pārnesuma maksas?

  1. Nē. Domēna pārnesuma gadījumā nav nekādu papildu maksu. Jums tiks uzlikta tikai parasta maksa par lielāko daļu domēnu paplašinājumiem. Tas ietver arī domēna atjaunošanu.

Daži reģistratori pat apvieno gan pārnesuma, gan atjaunošanas izmaksas kopā. Jums ir arī iespēja reģistrēt domēna nosaukumu bez maksas.

Ko es varu darīt, ja nezinu, kurš ir mans DNS reģistrators?

  1. Ja nezināt, kurš ir jūsu reģistrators, varat to noskaidrot, veicot meklēšanu ICANN meklēšanas rīkā. Jūs atradīsiet savu domēna nosaukumu sadaļā “REĢISTRATORA INFORMĀCIJA”.

Kā iegūt autorizācijas kodu? Kur to var atrast?

  1. Autorizācijas kods ir kods, ko izveido reģistrators, lai palīdzētu identificēt domēna nosaukuma turētāju. Tas arī palīdz novērst neautorizētus pārnesumus. Autorizācijas kods ir nepieciešams domēna nosaukuma turētājam, lai pārnestu domēna nosaukumu no viena ICANN reģistrēta reģistratora uz citu.

Jūsu reģistrators varētu sniegt jums pilnvaru izveidot un pārvaldīt savu autorizācijas kodu, izmantojot tiešsaistes interfeisu. Alternatīvi, jums varētu būt nepieciešams tieši sazināties ar viņiem, lai iegūtu kodu. Ir noteikts, ka jūsu reģistrators piegādā jums autorizācijas kodu 5 kalendāro dienu laikā.

Kāpēc mans reģistrators noraida manu domēna pārnesuma pieprasījumu? Ko man vajadzētu darīt?

  1. Jūsu reģistrators var noraidīt jūsu pārnesuma pieprasījumu šādos apstākļos:

Strīds (pamatots) par personu, kas pieprasa pārnesumu, identitāti: šo problēmu var novērst, nodrošinot, ka jūsu informācija ir aktuāla. Turklāt pārliecinieties, ka nosūtat visus dokumentus, kas apstiprinās jūsu identitāti.

Krāpšanas darbību pierādījumi: atturieties no jebkādām darbībām, kas varētu kavēt reģistra pārnesumu.

Domēna nosaukuma īpašnieka rakstiskas iebilduma izteikšana: ja neesat domēna īpašnieks, sazinieties ar īpašnieku, lai atrisinātu problēmu.

Domēna nosaukums atrodas bloķētā stāvoklī: pārliecinieties, ka šis iestatījums ir atbloķēts.

Sākotnējā reģistrācijas laika 60 dienas vēl nav pagājušas: gaidiet 60 dienas, lai veiktu pārnesumu.

Domēna nosaukums vēl atrodas 60 dienu laikā pēc iepriekšējā pārnesuma: gaidiet 60 dienas, lai veiktu pārnesumu.

Domēna nosaukumam ir piemērota aizturēšana sakarā ar iepriekšēja reģistrācijas perioda parādu: nodrošiniet, ka esat samaksājis visus parādus.

Vai varu pārnest savu domēnu pat ja tas ir beidzies?

  1. Ja jūsu domēna nosaukums nesen ir beidzies, jūs joprojām varat to pārnest uz citu reģistratoru. Tomēr pirms pārnesuma uzsākšanas jums būs jāatjauno tas pie pašreizējā reģistratora. Pārliecinieties, ka domēna nosaukumu nav dzēsis jūsu pašreizējais reģistrators un ka tas vēl atrodas 60 dienu atlīdzināšanas žēlastības periodā.

Vai vēlaties pārnest savu domēna nosaukumu uz uzticamu reģistratoru? NameSilo ir šis reģistrators jums. Mēs piedāvājam plašu risinājumu klāstu, ieskaitot hostingu, domēnu reģistrēšanu, API un izplatītāju programmas. Sazinieties ar mums šodien, lai uzzinātu vairāk par mūsu pakalpojumiem.

About the Author:

Gabor Barta

by Gabor Barta's.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *