Gabor Barta

Hogyan válhat domain viszonteladóvá?

Amikor egy adott iparág fellendül, több üzleti lehetőség is megjelenik. A világháló bővülésével és a folyamatosan növekvő weboldalak számával tucatjával jöttek létre különféle online vállalkozások, amelyeket az ember a saját nappalijából indíthatott el.

A domainnevek iránti kereslet növekedésével a domainnév-regisztrációs iparág új üzleti lehetőségeket teremtett az okos vállalkozók számára. Az egyik ilyen, kevésbé ismert lehetőség a domain-újraértékesítés.

Ez az üzleti modell remek lehetőséget kínál egyéneknek és szervezeteknek a korábban regisztrált domainnevek újraértékesítéséből származó profit elérésére. A domain-újraértékesítés lényegében azt jelenti, hogy a domain-regisztrátoroktól vásárolunk domaineket azon ügyfelek nevében, akik új weboldalt szeretnének létrehozni, de nehézségekbe ütköznek a kívánt domain megszerzésében.

Ha azon gondolkodtál, hogy elindítod a saját domain-újraértékesítő vállalkozásodat, ez a blogbejegyzés neked szól. Megismerheted, mi a domain-újraértékesítés, milyen feladatokkal jár egy ilyen vállalkozás működtetése, valamint hogyan indíthatod be a saját üzletedet.

Ki az a domainregisztrációs viszonteladó?

Kezdjük az elején: a viszonteladó egy személy vagy vállalat, aki termékeket vagy szolgáltatásokat vásárol, hogy azokat másoknak nyereséggel értékesítse. A domainnév-viszonteladókat ne keverjük össze a spekulánsokkal, akik domainneveket regisztrálnak, weboldalakat fejlesztenek és üzemeltetnek, majd azokat gazdasági nyereség reményében értékesítik.

A domainnév-viszonteladók, vagy domainregisztrációs viszonteladók a domainregisztrátorok képviselői vagy ügynökei. Ők azért vásárolnak domainneveket a domainregisztrátoroktól ügyfeleik nevében, akik weboldalt szeretnének létrehozni, de nehezen találnak megfelelő domainnevet.

Ilyen ügyfelek általában domainregisztrációs viszonteladókhoz fordulnak, akik különféle alternatív domainneveket vizsgálnak, és megvásárolják ügyfeleik számára a kiválasztott domaint. A domain-viszonteladók általában jutalékot kapnak a domainregisztrátortól, hasznot realizálnak a domainregisztráció költségén a domainnév értékesítésekor, vagy a domainneveket együtt értékesítik az általuk kínált szolgáltatásokkal és termékekkel.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-2
Photo by Bonnie Kittle from Unsplash

A domainnév-újraértékesítő üzlet megjelenése

Egy domainregisztrátor létrehozása komoly infrastrukturális beruházást igényel, és az indulási költségek visszaszerzése időbe telhet. A jelenlegi rendkívül versenyképes és túlzsúfolt piacon egy új domainregisztrációs vállalkozás elindítása kockázatos lehet a kis haszonkulcsok és a nagy mennyiségek miatt, amelyek szükségesek az üzlet életképességéhez.

Azonban a domainnév-viszonteladóvá válás jóval kisebb befektetést igényel. Viszonylag könnyű elindítani egy domainnév-újraértékesítő vállalkozást. A domainnév-viszonteladóvá válás költséghatékony módszer a domainnév-piacra való belépéshez. Ez az oka annak, hogy a domainnév-újraértékesítés széles körben elterjedt üzleti kiegészítőként vagy diverzifikációként nőtt sok digitális marketingügynökség, webdesigner, webtárhely-szolgáltató, szabadúszó stb. számára.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-3
Photo from Pixabay

Hogyan válhatsz domain-viszonteladóvá?

Két módja van annak, hogy domainnév-viszonteladóvá válj. Az első lehetőség az, ha megközelíted az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) nemzetközi nonprofit szervezetet, amely szabályozza a domainnév-iparágat. Az ICANN irányelveket és szabályokat biztosít az akkreditált ügynökségek számára, és azt követeli, hogy bizonyos szintű eszközökkel rendelkezz. Ha akkreditált szolgáltatóvá válsz, alacsonyabb költségeket kapsz a domainnév-regisztrációknál.

Másik lehetőségként használhatsz egy ICANN által akkreditált domainregisztrátort, amely domainnév-újraértékesítési csomagokat kínál. Viszonteladóvá váláshoz létre kell hoznod és regisztrálnod kell egy fiókot egy webtárhely-szolgáltatónál, hogy tárolhasd az általad értékesített domainneveket.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-4
Photo by Bonnie Kittle from Unsplash

Mint minden más komoly üzletben, a domainnév-újraértékesítés is kiváló üzleti gyakorlatot, marketinget és kemény munkát igényel. A domainnevek regisztrálása és értékesítése domainnevek vásárlását igényli.

Mivel a piac már telített, és minden nap új domain-viszonteladók lépnek be a piacra, a domainnév-viszonteladóvá válás nem mindenki számára megfelelő üzleti vállalkozás.

Annak ellenére, hogy az üzlet természete egyszerű és közvetlen, nem minden domain-viszonteladó tesz szert nyereségre. A sikerhez képesnek kell lenned jól értékesíteni a szolgáltatásaidat és jelentős számú ügyfelet vonzani ahhoz, hogy az üzlet nyereséges legyen. Ha megvan mindened, amire szükséged van, és ki akarod próbálni magad, nyugodtan regisztrálj egy viszonteladói fiókot a NameSilo-nál, és hódítsd meg a domain-újraértékesítő iparágat.

A domainek újraértékesítésének előnyei

A domainnevek újraértékesítése hasonló az ingatlanüzlethez. Ha rendelkezel a megfelelő domainnel és szókombinációval, akkor a domain nagy potenciált kínál, akárcsak egy ingatlan elhelyezkedése. Ha kicsit találékony vagy és gyorsan hajlandó vagy tanulni, kétségkívül élvezni fogod a domainek szakmai újraértékesítésével járó előnyöket. Ilyen előnyök például:

  • A domainek újraértékesítése nem igényel túl sok erőfeszítést. Egy viszonteladói fiók regisztrálása egyszerű, és olyan eszközöket kínál, mint a 24/7 támogatás és az automatizált számlázás.
  • Biztosan nem igényel sok technikai tudást. Egy technológia-orientált vállalkozás esetében az üzleti lehetőségek elég alacsonyak a domain-újraértékesítésnél.
  • A támogatás benne van. A NameSilo viszonteladói programja éjjel-nappali támogató csapatot kínál, amely 365 napon át áll rendelkezésre.
  • A domain-újraértékesítés egyszerűen hozzáadható szolgáltatás. Ha már van meglévő digitális vállalkozásod, SEO vagy design ügynökséged, könnyen hozzáadhatod a domain-újraértékesítést mint kiegészítő szolgáltatást, ami segít ismétlődő bevételi forrást biztosítani a meglévő üzleted számára.
  • Tippek a domain-újraértékesítő üzleted fellendítéséhez

Állíts be vonzó árakat

Állíts be vonzó árakat

Ha több ügyfelet szeretnél vonzani a domain-újraértékesítő üzletedbe, ügyelj arra, hogy vonzó árakat állíts be a kínálatodra. Ezzel együtt válassz olyan viszonteladói tervet, amely ígéretes kedvezményeket kínál a domainekre.

Ha olyan regisztrátorral választasz együttműködni, aki túl magas árat számít fel, valószínűleg magasabb áron fogod értékesíteni a domainneveket is. Amikor domainnév-regisztrátort választasz, válassz gondosan, és válaszd a legjobb lehetséges viszonteladói tervet, hogy ügyfeleidnek a legjobb viszonteladói árakat kínáld.

A legjobb, ha bizonyos tényezőket figyelembe veszel, mint például a domain megvásárlásakor a legjobb ár meghatározása, a leendő ügyfelekkel kapcsolatos gondolkodás, akik megvásárolják a domainjeidet, és az, hogy melyik ár adja a maximális profitot.

Gondoskodj arról, hogy különleges ajánlatokat és promóciókat jeleníts meg

Ahogyan téged is mindig vonzanak a különleges ajánlatok és promóciók, ugyanez elmondható az ügyfeleidről is. Ha fel akarod dobni a domain újraértékesítési játékodat, gondolj arra, hogy kedvezményeket mutatsz be a csomagokban, így a leendő vásárlók vásárlásra ösztönözve érzik magukat. Gondolj arra is, hogy különleges promóciókat indíts, különösen az ünnepi időszakban, hogy tovább ösztönözd a leendő ügyfeleidet.

Mindig gondolj az ügyfél-elégedettségre

Az ügyfeleid akkor fognak veled üzletelni és ragaszkodni hozzád, ha elégedettek. Ezért az ügyfél-elégedettségnek létfontosságú szerepe van abban, hogy növeld a domain újraértékesítő üzletedet. Biztosítsd, hogy elsőosztályú szolgáltatást nyújts ügyfeleidnek a tervek, ajánlatok és az átfogó ügyféltámogatás tekintetében.

Ezen túlmenően kérheted az ügyfeleid visszajelzését is annak érdekében, hogy azonosítsd az üzleted különböző aspektusait, amelyeket javíthatsz. A visszajelzés aranyat ér, mert segít új ügyfeleket szerezni és kiváló kapcsolatot ápolni a jelenlegi ügyfelekkel.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-5

Miért a NameSilo?

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-6

A NameSilo domain viszonteladó programja egy teljes körű megoldás a domainek, tárhely és egyéb szolgáltatások értékesítésére. A lehető legalacsonyabb áron kínálunk domain neveket, lehetőséget nyújtva a NameSilo összes szolgáltatásának fehér címkés átadására és saját márkájúvá tételére! Legyen velünk nyereséges domain viszonteladó – egyszerű, jövedelmező és teljesen ingyenes a csatlakozás. Íme, hogyan segíthet a NameSilo a viszonteladói üzleted növekedésében:

  • A NameSilo domain viszonteladó programja 100% költségmentes. Mondanunk kell többet? Hozzon létre egy fiókot weboldalunkon, és látogasson el a Viszonteladó Kezelő oldalra a beállítások befejezéséhez.
  • Nagykereskedelmi kedvezményeket kínálunk. Az összes ár a Discount Programunk keretében történő vásárlás mennyiségén alapul. Ez azt jelenti, hogy minél inkább nő az üzleted, annál többet takarítasz meg, és annál nagyobbak lesznek a profitmarzsaid!
  • API integráció és harmadik fél szolgáltatásintegráció. Domainjeinket közvetlenül a választott platformon keresztül kínáljuk. API-t kínálunk a szükséges regisztrációs és kezelési funkciók feldolgozásához. Ezenkívül számos modult is kínálunk a legnépszerűbb viszonteladói platformokhoz.
  • Hozzáférést biztosítunk 300+ TLD-hez. Hatalmas TLD-választékunk biztosítja, hogy ügyfeleid a tökéletes megoldást találják meg rajtad keresztül. Akár a már megalapított .com vagy .net domaineket keresik, akár egyedi azonosságot szeretnének promótálni, mint például a .vegas vagy a .best, pontosan azt tudod nyújtani nekik, amire szükségük van.
  • Kiváló ügyfélkezelés. Ügyfeleid fiókjait API-n és harmadik fél szolgáltatásintegrációkon keresztül kezelheted. Számos lehetőséget kínálunk szolgáltatásaink privát címkézésére.
  • 24/7 támogatás. Elsőosztályú támogató csapatunk az év minden napján, 0-24 órában elérhető.

Záró gondolatok a domain újraértékesítésről

Ne várjon tovább, és kezdje el domain újraértékesítő kalandját. Mint üzlet, a domain újraértékesítés nem nehéz elindítani, mindössze egy megbízható és híres domain regisztrátort kell találnia. A NameSilo-nál a legalacsonyabb árakat kínáljuk a domain nevekre, ingyenes API-t, kiegészítőket és tömeges kedvezményeket. NameSilo domain viszonteladóként rengeteg mozgástér áll rendelkezésre ahhoz, hogy többet profitáljon.

5-Best-Marketing-Strategies-For-Small-Businesses-7

About the Author:

Gabor Barta

by Gabor Barta's.

Submit a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük